Welke rol krijg ik als interim-psychiater?

Als interimmer vervul je een andere rol dan in vast dienstverband.
Tijdens onze collegiale kwartaal-bijeenkomsten wisselen we hierover met elkaar van gedachten.
Als interimmer heb je wat meer professionele afstand omdat het werk tijdelijk is en je geen langdurige werkhistorie opbouwt bij de ggz-instelling. Dat is prettig en vaak is het team alleen maar heel blij met je. Aan de andere kun je ook af en toe behoefte hebben aan…

Als interimmer vervul je een andere rol dan in vast dienstverband.
Tijdens onze collegiale kwartaal-bijeenkomsten wisselen we hierover met elkaar van gedachten. Als interimmer heb je wat meer professionele afstand omdat het werk tijdelijk is en je geen langdurige werkhistorie opbouwt bij de ggz-instelling. Dat is prettig en vaak is het team alleen maar heel blij met je. Aan de andere kun je ook af en toe behoefte hebben aan ruggenspraak. Daarom organiseren wij vier tot zes keer per jaar collegiale bijeenkomsten voor interim-psychiaters, waarin we ervaringen uitwisselen en problemen bespreken. Zowel praktische ondernemersvragen als persoonlijke ervaringen/problemen op specifieke werkplekken (intervisie) komen hierbij aan de orde.

Hoe is het om als interimmer in een onbekend team aan het werk te gaan?
Beginnen aan een nieuwe klus of baan, is vaak spannend. Je kunt te maken krijgen met achterstallig werk of een lastige erfenis van een voorganger. Soms wordt er in de praktijk meer van je verwacht dan van tevoren was besproken. Of kom je in een team terecht waar boosheid en frustraties leven. Door hier hulp bij te vragen, voorkom je dat je overbelast raakt of je je werkplezier verliest. Psyland biedt coaching-trajecten aan bij het opbouwen van je positie als psychiater en geeft je ondersteuning bij het verbeteren van de onderlinge verhoudingen binnen het team.

Afronding van de interim-opdracht of doorgaan in dienstverband
Zodra de termijn van een interim-opdracht ten einde loopt komt de vraag van beëindiging of verlenging aan de orde. Als de samenwerking goed is bevallen, kan de opdrachtgever je een dienstverband aanbieden. Je persoonlijke omstandigheden en beleving van het werk bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. We begeleiden het keuzeproces en bemiddelen bij de voortzetting van de overeenkomst of de omzetting in een vast dienstverband. Bij beëindiging van een interim opdracht staat ons netwerk tot je beschikking om een volgende opdracht te vinden. Dit verloopt vrijwel altijd succesvol.

Ben je toe aan een nieuwe interim-opdracht of zoek je een (andere) baan in vast of tijdelijk dienstverband? Doordat we ruim vijftien jaar ervaring hebben met interim psychiatrie, hebben we een groot netwerk opgebouwd. Instellingen met interessante en passende vacatures weten ons goed te vinden. Ook weten we precies welke honorarium past bij een bepaalde functie/takenpakket.