Over ons

Psyland heeft al veel psychiaters geholpen bij het zetten van een mooie nieuwe stap in hun carrière.

JanWillem Louwerens is oprichter van Psyland. Door zijn eigen ervaring als interim psychiater, weet hij als geen ander wat daar allemaal bij komt kijken. Ook Pia Faber kent de ggz goed, maar vanuit een andere  achtergrond. Doordat ze elkaar aanvullen en versterken, heeft Psyland al de benodigde kennis in huis.

Vanaf 1979 heb ik als onderzoeker, aios en psychiater bij verschillende instellingen in dienstverband gewerkt, tot ik besloot zelfstandig ondernemer te worden.

Ik gaf de zekerheid van mijn vaste baan op om zelfstandig als interimmer bij de GGZ Drenthe aan de slag te gaan. Dat was het begin van een heel leuke en succesvolle periode waarin ik tientallen interim posities heb bekleed. Als interimmer hervond ik mijn autonomie en werkplezier en ik merkte dat veel collega’s diezelfde behoefte hadden.

Bij Psyland onderhoud ik de contacten en ondersteun ik de interim psychiaters bij hun werk voor de ggz-instellingen.

Verder organiseer ik bijeenkomsten die niet alleen verrassend enthousiasmerend zijn, maar waarbij er ook aandacht is voor de lastige werksituaties waarmee je als interim-psychiater te maken kunt krijgen.

Door mijn ervaring als B-verpleegkundige, ken ik het zorgveld goed. Met Psyland willen we een goede uitvalsbasis zijn van waaruit interim psychiaters hun soms solitaire posities op zich kunnen nemen.

JanWillem en Pia

Wij zijn het aanspreekpunt voor psychiaters die ander werk zoeken en instellingen die hen graag willen contracteren.

Doordat we een jarenlange ervaring hebben en JanWillem zelf als interimpsychiater in ggz-instellingen werkt, herkennen we een goede match snel en wij weten welke arbeidsvoorwaarden daarbij horen.
We onderhouden de contacten met zowel de psychiaters als de instellingen, voeren de onderhandelingen en stellen de contracten op. Hierdoor hoeven psychiaters zich geen zorgen te maken over de zakelijke en formele kant en kunnen zij zich helemaal focussen op hun werk.